FAQ2020-02-13T18:53:35+00:00

Veel gestelde vragen:

Wat zijn de 10 geboden bij het kiezen van een stalen deur?2023-08-06T13:27:16+00:00
 1. Het design van een stalen deur bepaald de sfeer die men creëert in een ruimte.
  Kleine glasvlakken kunnen een grote ruimte, een gezellig en sfeervol gevoel geven. Daarentegen zal men met te veel onderverdelingen in de deur in combinatie met een kleine ruimte, een te bekrompen gevoel krijgen. Grote glasvlakken bovenaan de deur zorgen dan weer voor een ruimtelijke sfeer en kunnen een kleine living of keuken een ruimtelijker gevoel geven.
 2. Kies voor Coatex.
  Een stalen deur hoort gepoederlakt te worden. Een kwalitatieve deur wordt gezandstraald en gepoederlakt. Een gewone natlak zal ervoor zorgen dat de verf na verloop van tijd afbladert. De deur krijgt ook sneller een grauwe kleur bij natlak. Bij een coatex lak blijft de deur voor eeuwig zijn kleur behouden.
 3. Coatex bestaat in verschillende vormen: Gladde lak, matlak en structuurlak. Wij raden onze klanten aan altijd voor structuurlak te kiezen. Deze is veel sterker en daar mag je al eens met iets tegenbotsen.
 4. Elke officiële aannemer in België is verplicht om veiligheidsbeglazing te steken in deuren die tot op de grond komen. Let er dus goed op dat men ofwel gehard glas of wel veiligheidsbeglazing aanbied. Er kan gewoon glas in een deur geplaatst worden, maar doe dit dan in combinatie met een vast ijzeren paneeltje onderaan de deur.
 5. Let’s go fine. De onderverdelingen die in een deur geplaatst worden moeten zo fijn mogelijk zijn. Dit doe je het beste met echte stalen deuren. Imitatiedeuren ogen soms mooi op foto maar halen nooit het verfijnde design van een echte stalen deur
 6. In tussenruimtes (bv. Hall, passage tussen keuken en living, …) moet er steeds 10mm speling onderaan de deur gelaten worden. Dit om te voldoen aan de ventilatiewetgeving. Wij passen deze speling standaard toe op al onze deuren.
 7. Zoek de ideale oplossing voor jouw ruimte. Stalen binnendeuren komen meestal voor in de volgende 3 vormen: Scharnierdeuren, pivoterende deuren en schuifdeuren. Deze hebben allemaal hun voor en nadelen
 8. Kies zeker, kies Belgisch. Een deur smeden is een ambacht. Onze deuren worden in eigen atelier vervaardigd. Dit geeft ons de ruimte om maximaal te anticiperen op de noden van onze klanten.
 9. Een lasser is geen expert in het vervaardigen van deuren. Dit is een specifieke stiel en vergt heel veel kennis om een fijn en kwalitatief product te vervaardigen. Wij krijgen veel vraag naar het herstellen of herplaatsen van deuren die vervaardigd zijn door amateurlassers, helaas is het in 90% van de gevallen dan al te laat om nog iets aan een deur te veranderen. Maak meteen de juiste keuze en kies voor onze expertise.
 10. Geen vijs te zien. Een stalen deur wordt gedefinieerd door zijn strakheid. Daarbij horen geen vijzen, naadjes of plakband. Alles moet harmonieus samengebracht worden. Zie je dit wel aan een deur, dan zegt dit al veel over de esthetische afwerken als de duurzaamheid.
Hulp nodig? Wij helpen je stap voor stap!2019-02-06T10:52:05+00:00

1) Contact
Bent u op zoek naar een stalen raam of deur?
Aarzel niet ons te contacteren en indien nodig komen wij even langs.
Contacteer ons vrijblijvend via onze contactpagina.

2) Uw wens? Ons streefdoel!
U bent niet zeker wat een stalen raam of deur juist inhoud?
U twijfelt over het design van de deur of de mogelijk om het op een bepaalde plaats te integreren?
Wij komen bij u langs en geven u een frisse kijk op uw project!

3) Vrijblijvende offerte
Nu we volledig op elkaar zijn afgestemd mag u van ons een offerte verwachten.

4) Meten is weten
U heeft voor Staal en Deur gekozen voor uw stalen schrijnwerk.
Wij komen langs en nemen uitvoerig de tijd om uw stalen constructie tot in de puntjes op te meten.

5) Productie
Alles staat nu in de startblokken. Onze productiefiches worden aangepast aan de laatst gemaakte afspraken.
Na uw laatste bevestiging wordt alles besteld en in elkaar gestoken.

6) Plaatsing
Na de productie is uw woning klaar voor een kleine make-over.
We spreken een datum af en komen uw staalconstructie plaatsen. Een tijdloos product geeft nu een volledige vernieuwing aan uw woning.

Waarom kiezen voor een Standaard stalen deur?2019-01-30T11:33:07+00:00

Simpelweg: het prijsverschil. U krijgt een hoog kwaliteitsproduct van Staal&Deur met het grootst mogelijke oog voor detail voor een veel lagere prijs. Als u een sterkvooruitziende persoon bent bent u op de juiste plaats want onze deuren passen in elke standaard deuropening. Onze deuren zijn ook makkelijk zelf te plaatsen. Bij al onze producten wordt een instructie bijgevoegd.

Waarom maatwerk?2019-01-30T11:32:45+00:00

Niet elke opening leent hem tot een standaard deur. Zeker in oudere woningen is het moeilijk om een standaard object te integreren.
Bij maatwerk komt er Sowieso iemand langs van Staal&Deur en krijgen jullie de expertise van een ervaren persoon die ons product zo optimaal mogelijk zal aftesten tegenover jullie wensen.
Hoe dit in zijn werk gaat vindt u in ons tabblad maatwerk.

Wat maakt een Staal&Deur product zo uniek2019-01-30T11:32:29+00:00

Onze manier van werken maakt onze producten esthetisch uniek. Bij ons zie je nergens een bevestigingsschroef, wat onze deuren super strak maken.

Staal: is dit geen gevoelig product2019-01-30T11:32:03+00:00

Alle deuren worden eerst gezandstraald voor ze gepoederlakt worden. Dit wil zeggen dat het staal bedekt is met een zeer duurzame laag lak. De deuren worden ook niet blootgesteld aan regen of wind waardoor ze sowieso niet snel zullen oxideren.
Bij onze stalen doucheschermen wordt nog een extra stap toegevoegd. Deze worden ook gemetalliseerd waardoor ze niet kunnen roesten. De doucheschermen worden enkel verkocht inclusief plaatsing om te zorgen voor een waterdicht product.

Ik heb kinderen, huisdieren en ben bang dat het glas zal breken2019-01-30T11:31:21+00:00

Al het glas dat we plaatsen tot op de grond is veiligheidsglas, goedgekeurd volgens alle normen van het WTCB. Indien men een ruit breekt zal het glas aan elkaar blijven plakken en niet in stukken op de grond vallen.
Bij doucheschermen gebruiken we gehard glas. Als zo’n ruit breekt zal ze in 1000 kleine stukjes breken waardoor het gevaar van een groot scherp stuk glas dat naar beneden komt volledig wegvalt.

Wat is niet in de prijs inbegrepen?2019-01-30T11:31:00+00:00

• Het uitplakken of afwerken naar bestaande muren
• De deuren voorgesteld op de webshop zijn inclusief levering aan huis, maar exclusief plaatsing
• Bij plaatsing klopt de opgegeven maat van uw opgegeven ruwbouw-maat niet: Wij doen steeds het nodige om dit aan te passen. De tijd hieraan gespendeerd wordt doorgerekend in regie.

Ik ben zelf aan het plaatsen maar heb een probleem2019-01-30T11:30:41+00:00

Iedereen die een binnendeur kan plaatsen, kan een staal en deur plaatsen ook. Belangrijk hierbij is dat je goed het instructieformulier volgt dat bij de deur is bijgevoegd. Indien u toch nog een probleem heeft kan u ons steeds contacteren op onderstaande contactgegevens.

Titel

Ga naar de bovenkant