Stalen pivotdeuren

Onze stalen pivotdeuren combineren een tijdloos design met de duurzaamheid en stijl van staal. Elke deur wordt met zorg en precisie vervaardigd, waardoor een naadloze integratie in je ruimte mogelijk is. Ontdek hoe onze stalen pivotdeuren niet alleen functionele doorgangen zijn, maar ook artistieke elementen die de esthetiek van je interieur naar nieuwe hoogtes brengt. Laat ons je visie tot leven brengen met onze op maat gemaakte stalen pivotdeuren.

stalen pivotdeuren staal en deur

Wat zijn pivotdeuren

Een pivotdeur is een grote deur die verticaal draait met uitgelijnde scharnieren die boven en onder aan de deur bevestigd zijn. Bij een pivotdeur staan de scharnieren dus niet aan de rand van de deur. Op die manier wordt de ingang in geopende stand in twee verschillende ruimtes verdeeld. Deze twee ruimtes noemt men dan de actieve en inactieve ruimtes.

De actieve ruimte is de ruimte waar je door de deuropening loopt. De inactieve ruimte is slechts een esthetische ruimte die zichtbaarheid toevoegt en opvalt wanneer de deur openstaat. De dubbele beweging tussen deze twee ruimtes creëert evenwicht.

Door die unieke plaatsing van de scharnieren kunnen pivotdeuren veel groter zijn dan gewone deuren. Vroeger werden ze enkele gebruikt voor grotere deuren, maar we zien ze nu ook op meer courante breedtes terugkomen. De mogelijkheden zijn eindeloos dus. Een enkele pivotdeur kan wel tot 1500 mm overbruggen. Zo zijn er dus met pivotdeuren heel wat meer mogelijkheden.

Stalen pivotdeuren zijn structureel degelijker en tot meer in staat dan gewone draaideuren. De verticale overdracht van gewicht is hierbij essentieel. Deze verticale kracht vermindert het doorhangen dat optreedt bij gewone scharnieren die moeite hebben om de afmetingen en het gewicht van grotere deuren aan te kunnen. Ze zijn erg populair door het designelement dat deze manier van openen met zich meebrengt. Wil je dus een grote en indrukwekkende deur, dan kies je best voor een pivotdeur.

Naast de esthetische factor zijn pivoterende deuren ook het meest praktisch in gebruik. De deuren gaan naar twee zijdes open, waardoor je gewoon door de opening kan heen stappen, ook als je de handen vol hebt. De pomp is voorzien van een 90° stop waardoor de deuren blijven staan in drie posities. De deur zal door deze pomp de eerste 70° snel dichtvallen, maar de laatste 20° zal ze traag dichten, waardoor je dit kan zien als een extra vingerveiligheid.

Enkele stalen pivotdeuren

Enkele pivotdeuren zijn een uitstekende keuze voor ruimtes waar je plaats wil besparen, zonder in te boeten aan stijl. Ze openen zich met een soepele beweging en geven je ruimte die finishing touch waarnaar je op zoek was. Je kan ze inzetten als eyecatcher, maar evengoed je volledige huis een moderne twist geven. Voor eender welke ruimte geeft dit type deur extra cachet aan je woning.

Dubbele stalen pivotdeuren

Dubbele stalen pivotdeuren zijn bij uitstek geschikt voor grotere ruimtes. Ze voegen een vleugje grandeur toe. Dit type deur creëert een luxueuze look and feel. Door twee deuren naast elkaar te plaatsen, kan je eenvoudig een statige uitstraling creëren.

Aanvankelijk werden stalen pivotdeuren voornamelijk geplaatst in luxueuze huizen en in projecten van topklasse. We zien ze echter ondertussen overal opduiken in huizen waar mensen kiezen voor een luxueuze uitstraling. Hun grote afmetingen en soepele draaibeweging creëren een ongeëvenaarde entree-ervaring. Of de deur nu open of dicht staat, ze trekt ongetwijfeld steeds de aandacht naar zich toe.

Laat ons je inspireren bij het vinden van de ideale oplossing voor stalen pivotdeuren die perfect aansluit bij jouw unieke visie en vereisten. Ontdek zelf de veelzijdigheid van onze op maat gemaakte ontwerpen en breng jouw ruimte tot leven met de tijdloze elegantie van onze pivotdeuren in staal.