Van idee tot realiteit:
het verhaal achter Staal & Deur

staal en deur over ons

Technische kennis door ervaring is de kern van het verhaal van Staal & Deur. Zaakvoerder Bavo De Roose zette pas zijn eerste stappen in de bouw toen hij 22 jaar was. Hij startte in een regionaal bedrijf als plaatser van ramen en deuren.

Er was wel al een sterke bedrevenheid in klussen door de jeugdjaren die hij doorbracht op de boerderij van zijn vader. Na een jaar vond hij dat zijn leerproces wat staakte. Hij ging op zoek naar een raambedrijf in de buurt dat zelf ook fabriceerde en kwam terecht bij Solemé NV, een aluminium schrijnwerkerij in Zottegem. Hier leerde hij alle kneepjes van het vak, zowel in het fabriceren als plaatsen van het aluminium schrijnwerk. Bavo is er stapelverliefd geworden op werken met alles wat met beglazing te maken heeft.

In 2014 richtte hij De Roose Construct op, waarmee hij klanten voorzag van schrijnwerk in aluminium, pvc en hout. Tot 2018 zou dit zijn hoofdbezigheid zijn. Tot hij op een dag via Pinterest onder de indruk raakte van de verfijndheid van stalen deuren. Hij bestudeerde de uitvoeringen van zijn concullega’s en ging aan de tekentafel zitten. Met vallen en opstaan bedacht hij zijn eigen concepten en tekende die uit.

Het duurde niet lang voor hij iemand vond die wou meewerken aan het eerste project en dit bleek meteen een succes te zijn. Door de populariteit van het product was het al snel duidelijk dat we met De Roose Construct een nieuwe weg gingen inslaan. In 2022 werd De Roose Construct definitief omgedoopt tot Staal & Deur B.V.

De zaak breidde zich reeds snel uit. Bavo transformeerde van een handige alleskunner tot de zaakvoerder van een bedrijf met 6 werknemers. Het geluk lachte ons in dit proces toe, want we kwamen steeds de juiste mensen tegen op het juiste moment. De laatste jaren breidde het gamma zich ook uit en maken we naast deuren trapleuningen, balustrades en meubeltjes in staal.

Onze missie

Bavo en zijn compact team bundelen samen hun technische kennis en liefde voor glas en staal om prachtige, creatieve en verfijnde creaties te realiseren. We zijn toegewijd om je te begeleiden van opmeting tot plaatsing. Onze onwrikbare toewijding aan jouw project zorgt voor ontwerpen die voldoen aan de hoogste hedendaagse kwaliteitsnormen.

Onze waarden

Integriteit, kwaliteit en klanttevredenheid staan centraal in alles wat we doen. We geloven in een persoonlijke aanpak, met extra aandacht voor de noden van jouw project. Onze vakmannen gaan met veel zorg en op een beleefde, respectvolle manier om met de omgeving waarin ze mogen werken.  We streven ernaar deze waarden te handhaven in elke interactie, zodat onze klanten de best mogelijke ervaring met Staal en Deur krijgen.